• Člani 2019/20
  • Ekipa2016_17-1
  • Pozdrav 2016/17
  • MDA 2019/20
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Člani 2017/18 - 1
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga
  • Ekipa 2018/19
  • Polne tribune
  • Kadeti 2019/20

Prispevki

Derbi upravičil vsa pričakovanja

Veliki pomurski rokometni derbi na katerem se je zbralo okrog 300 gledalcev je upravičil sloves velike tekme. Zmagovalec pa je bil odločen nekaj sekund pred koncem. Pomurje se je na najlepši možni način maščevalo za jesenski poraz. Zmagali so z rezultatom 26:25 (14:13).

Začetek je bil izenečen, kot je bilo za pričakovati. Ekipi sta se do rezultata 7:7 izmenjavali v vodstvu, ko je Pomurje prvič povedlo za 2 (9:7) vendar so radgončani ponovno izenačili na 9:9. Odlična obramba je dokaj hitro prinesla vodstvo domačinov z 13:9, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Do konca prvega polčasa, ko so si igralci Pomurja priigrali 2 izključitvi so se gostje vrnili v igro in se ob polčasu popolnoma približali domačinom na 14:13.

Z dvema igralcema več so gostje v prvem napadu hitro izenačilo na 14:14. Igra v valovih se je nadaljevala, saj so igralci Pomurja ponovno povedli za 3 (17:14). V tem delu igre se obnovil poškodbo noge Kreft, ki je prvič odšepal iz igrišča po danem 3. zadetku v 35. minuti. Kljub zdravniški pomoči, ko je sicer še stopil na igrišče, vendar soigralcem tokrat ni mogel pomagati in je v 45. minuti dokončno zapustil igrišče. Tudi Mitja Kozelj je v tem delu igre dobil udarec v koleno, vendar je po posredovanju zdravniške ekipe z nekaj bolečine lahko nadaljeval tekmo. Mogoče je ravno zaradi teh dogodkov Radgona  ponovno izenačila na 18:18.
V 47. minuti Pomurje ponovno povede za 3 (22:19). Arcont Radgona je spet lovila domače, kar jim je tudi uspelo. Izkoristili so tretji napad za izenačenje (23:23). V 58. minuti je Petraš ponovno povedel domače v vodstvo in vse je kazalo na zmago domačih. Vendar so gostje ponovno izenačili na 25:25.
Pomurje je v zadnjo minuto stopilo z neodločenim izidom in napadom, ki pa ga niso izkoristili. Gostujoči trener Vereš je vzel še 3. minuto odmora, da bi dal svojim igralcem navodila za zadnji napad. Vendar se igralci v napadu, kljub igralcu več, niso znašli in so izgubili žogo, ki jo je Vasja Kozelj povedel v protinapad. Kocbek je nad njim naredil prekršek za izključitev, ostalo je še 12 sekund do konca, vrnil se je še izključeni igralec Pomurja. Tudi domači trener Potočnjak je vzel še zadnjo minuto odmora na tekmi in sestavil ekipo za zadnji napad, kjer je bil samo en cilj - zadeti gol. Na koncu se je to res zgodilo, saj so soigralci Geriču pripravili strel iz več kot 10 metrov, ki je zletel v desni spodnji kot Selakovičevih vrata in slavje se je lahko pričelo.

Pohvaliti je potrebno obe ekipi za požrtvovalno, borbeno igro in na koncu zelo razburljiv zaključek tekme, ki bi se lahko obrnil tudi v drugo smer.
Tekmo sezone je odigral Gerič, ne samo zaradi zadnjega odločilnega zadetka, ampak zaradi doseženih 9 zadetkov, ter odlične igre v obrambi. V obrambi se je tudi izkazal Gorjup, ki je popolnoma onemogočil prvega strelca gostov Aljaža Žuniča.

To je bila letošnja že 6 tekma (od 9 zmag), ki so jo domači zmagali za gol.

Pomurje sicer ostaja na 10. mestu, vendar je z enakim število točk kot Arcont Radgona, ter 2 točki manj od naslednjega nasprotnika Jadran 2009 Hrpelje Kozina.

Organizatorji so za gledalce pripravili nekaj presenečenj. Poleg žrebanja vstopnic z vrednimi nagradami so nastopili plesalci plesne šole Zeko, ter košarkaška akrobatska skupina Leteči orli iz Ekonomske šole Murska Sobota.

V delu "Mediji" lahko poslušate zvočne prispevke izjav po tekmi (Gerič David, Neno Potočnjak in gostujoči trener Borut Vereš).

Sedemmetrovke: RK Pomurje 6/6, RK Arcont Radgona 5/6

Izključitve: RK Pomurje 10 minut, RK Arcont Radgona 12 minut

RK Pomurje: Krajnc Klemen 15 obr., Gerič David 9, Kozelj Mitja 8 (4/4 iz 7m), Petraš David 5 (2/2 iz 7m), Kreft Robi 3, Legnar Nino 1, Kous Marko, Pintarič Aleš, Titan Dominik Jožef, Podlunšek Tine, Svetec Aleš, Zemljič Jurij, Kozelj Vasja, Ščavničar Jani, Gorjup Denis, Raj Primož

RK Arcont Radgona: Žunič Matevž 7 (4/5 iz 7m), Kocbek Jure 6 (1/1 iz 7m), Petrovič Igor 4, Žinič Aljaž 3, Ketiš David 2, Štumpfl Matic 2, Zorko Darko 1, Šijanec Martin, Slekovec Primož, Ivanek Matej, Selakovič Rok, Valpatič Žan, Kunčič Denis, Valpatič Niko, Meško Marcel, Vukan Tadej

Kot že rečeno odhajajo igralci Pomurja v soboto 5.4.2014 v Hrpelje k ekipi z najdaljišim imenom v 2. DRL - Jadran 2009 Hrpelje Kozina. S hrpeljčani imajo igralci Pomurja neporavnane računa saj so doma izgubili za 2 zadetka.
Naslednja domača tekma pa bo že v petek 11.4.2014 ob 19:30 proti Krim Olimpiji.