• Ekipa 2018/19
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Člani 2017/18 - 1
  • Člani 2019/20
  • MDA 2019/20
  • Pozdrav 2016/17
  • Kadeti 2019/20
  • Ekipa2016_17-1
  • Polne tribune
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga

Prispevki

Končan rokometni tabor 2014

V petek 4.7.2014 se je zaključil Rokometni tabor RK Pomurje 2014, ki je trajal v  tednu med 30. junijem in 4. julijem 2014. V Bakovcih, kjer je potekal tabor so nam nudili odlične pogoje za trening, bivanje in dodatne dejavnosti.
Na taboru je sodelovalo 24 otrok (dečkov in deklic) iz Dobrovnika, Tišine, Bratonec, Gančan, Gederovec, Rač, Orehove vasi in Starš. Vsi otroci, razen enega, so na taboru tudi prespali.  

Vodja tabora in koordinator je profesor športne vzgoje Marjan Horvat. Za rokometni del sta poskrbela trenerja Denis Roškar in Andrej Kuhar, ter igralci RK Pomurja z licenco rokometnega trenerja. Za organizacijo v ozadju pa so poskrbeli ostali člani RK Pomurja.

Prvi dan tabora jih je obiskal borec borilne veščine Aikido Štefan Lovenjak (tudi odličen bivši rokometaš Pomurke Bakovec), ki jim je pokazal nekaj borilnih prijemov.
Sledil je prvi trening, ki je bil bolj namenjen spoznavanju. Po kosilu in počitku je otroke na letališču v Rakičanu pričakal svetovno znani akrobatski pilot Peter Podlunšek, ki jih je seznanil z osnovami letal, ter jim predstavil letalo s katerim nastopa v Challenger Cupu v Red Bull Air Race. Letos je v Rovinju, na svojem debiju v tem tekmovanju, osvoji odlično 3. mesto.
Po popoldanskem treningu in večerji so se nekateri otroci zabavali še na zunanjem igrišču, nekateri v dvorani, ostali pa so si pred urejanjem in spanjem ogledali še film.
S spanjem otrok ni bilo težav.

Drugi dan rokometnega tabora je bil zelo zanimiv. Po jutranjem ogrevanju in zajtrku se je skupina razdelila v dve skupini. Medtem, ko je ena skupina trenirala so se drugi odpravili na ribolov. Prav vsak se je poizkusil v ribolovu in ulovili so veliko rib. Če bi skupini tekmovali med sabo bi zmagal skupina mlajših otrok, ki je ujela več rib.
Po kosilu in počitku je sledilo slikanje z ga. Ivano Kuhar. Izdelki, ki so jih izdelali otroci so bili prav zanimivi.
Po popoldanskem treningu in večerji so se odpravili v ŠRC Bakovci, kjer so jih pričakali člani Balonarskega kluba Bakovci, ki so jim pokazali pripravo in vzlet toplozračnega balona. Na koncu so poleteli nad strehami Bakovec. Otroci pa so ostali na trdnih tleh.
Po vrnitvi v osnovno šolo so se uredili in pripravili na spanje.

V sredo je po jutranjem urejanju, gimnastiki in zajtrku sledil skupen trening, saj jih je po treningu pričakalo reševalno vozilo, vendar ne iz razloga, da bi se kateremu od otrok kaj zgodilo, ampak, da bi jim predstavili delo reševalcev.
Popoldanski termin je bil rezerviran za odbojko na mivki, ter prvega gosta. Rokometaše je obiskal odličen bivši rokometaš Srečko Meolic, doma iz Bakovec. Meolic je bil mladinski  reprezentant Slovenije za katero je zbral 30 nastopov, bil je tudi na pripravah članske ekipe, vendar ga je takrat iz reprezentance izrinil znan rokometni reprezentant Roman Pungartnik. Meolic je igral za domačo Pomurko Bakovci do leta 1993, ko je odšel v Gorenje Velenje. Po štirih sezonah igranja je leta 1997 prišla prva poškodba kolena in rokometno kariero je moral, dosti prehitro, zaključiti. Srečko je vodil popoldanski trening.
Še pred večerjo je rokometni delegat in trener članske ekipe Pomurja Neno Potočnjak do potankosti otrokom predstavil rokometna pravila, ki so jih otroci zelo natančno poslušali.
Zvečer so si otroci organizirali tekmovanje "pokaži kaj znaš", kjer so najuspešnejši dobili nagrade.

V četrtek, predzadnji dan rokometnega tabora 2014 je minil precej atletsko. Profesionalni atletski trener, igralec Pomurja in najboljši strelec ekipe v prejšnji sezoni z doseženimi 169 zadetki (6,5 na tekmo) Robi Kreft je otrokom pokazal kako se trenira "po atletsko".
Po treningu so jih obiskali policisti, pa ne zaradi slabega obnašanja ampak, da so jih prikazali svoje delovne pripomočke. Preverili so jih tudi z alkotestom in na srečo nobeden od otrok in vaditeljev ni prekoračil dovoljeno mejo alkohola v izdihanem zraku.
Popoldan jih je pred treningom obiskal frizer iz frizerskega salona Regina iz Radenec, ter otrokom, ki so to želeli, nekoliko popravil pričeske.
Po večerji je sledil še bowling v Party Maxu v Murski Soboti.

Zadnji dan rokometnega tabora je minil malo drugače, saj so okrog 15.00 že začeli prihajati starši. Po jutranji gimnastiki in zajtrku je sledilo pospravljanje. Otroci so zelo hitro pospravili, saj sta jih po pospravljanju že čakala gosta.
V goste sta prišla Marko Šibila, predavatelj na Fakulteti za šport, priznani rokometni strokovnjak in trener Maribor Branika, ter trenerka Alenka Rižner Šibila. G. Šibila je vodil trening.

Po treningu je sledil mini nogometni turnir na katerem je zmagala ekipa Tineta Podlunška, mladega rokometaša Pomurja.
Po nogometnem turnirju so začeli prihajati starši otrok. Na koncu so vsi skupaj odšli v Športni center Labda v Beltince, kjer so na pikniku obujali spomine na rokometni tabor 2014, skupaj z igralci Pomurja. Predsednik RK Pomurje Andrej Gomboši je podelil priznanja za udeležbo in pomoč na taboru, ter se zahvalil vsem sodelujočim, organizatorjem, ter vsem sponzorjem. Obljubil je, da se vidimo naslednje leto.

Da so bili starši otrok vedno na tekočem z dogajanjem na taboru smo jih sproti obveščali na naši spletni (www.rk-pomurje.si) in Facebook strani (www.facebook.com/RKPomurje).

Vsak udeleženec je dobil spominsko majico, priznanje za sodelovanje, ter naknadno še zgoščenko s slikami za spomin.

Večina slik je na voljo na naslovu:
http://www.rk-pomurje.si/~rkp/index.php/slike/category/14-rokometni-tabor-2014