• MDA 2019/20
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Člani 2019/20
  • Ekipa2016_17-1
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga
  • Pozdrav 2016/17
  • Ekipa 2018/19
  • Člani 2017/18 - 1
  • Polne tribune
  • Kadeti 2019/20

Prispevki

1. Žikijev memorial 2015

3. mednarodni rokometni turnir in 1. Žikijev memorial je bil odigran v soboto 21.2.2015.

V dopoldanskem času so nastopile vse mlajše selekcije rokometnega kluba Pomurje in sicer mlajši in starejši dečki, ter kadeti.

Mlajši dečki, ki igrajo rokomet od začetka sezone 2014/15, so se pomerili z ekipo Velika Nedelja Carrera Optyl in izgubili z rezultatom 5:25. Za najboljšega igralca na tekmi je bil izbran gostujoči igralec Alen Kosi.

Ekipa starejših dečkov se je pomerila z ekipo Rač s katerimi zelo zgledno sodelujejo. V mešanih ekipah je zmagala ekipa Rač z rezultatom 23:26. Za najboljšega igralca tekme je bil izbran gostujoči igralec Pungartnik Gašper, ki je dosegel tudi največ zadetkov in sicer 12.

Kadeti so odigrali prvenstveno tekmo z vrstniki iz Velike Nedelje, ter izgubili z izidom 26:31. Tudi tukaj je bil izbran najboljši igralec tekme. To je bil domači Dorian Kocan, ki se je v kasnejšem programu pridružil domači članski ekipi.

Ob 13. uri je bila podelitev priznanj turnirja mlajših selekcij, ter uradna otvoritev, kjer je nekaj besed o turnirju spregovoril predsednik rokometnega kluba Pomurje Andrej Gomboši. Nekaj besed je namenil osebi po katerem se bo v bodoče turnir tudi imenoval. To je bil znan rokometni delavec Vlado Roškar - Žiki, ki je veliko prispeval k uveljavitvi rokometa v Pomurju. O Žikiju je nekaj besed spregovoril tudi njegov prijatelj in soigralec, ki ga je poznal od njegovega 5. leta do njegove prerane smrti, Ludvik Števančec - Ajca.

Na otvoritvi se je zbralo veliko njegovih bivših soigralcev, ter bivših rokometašic in rokometašev, katere je treniral Žiki. Prišli so tudi ostali pomurski rokometaši, ki so skupaj v obujanju spominov na pretekle čase uživali ob zanimivih članskih tekmah, ter snovali načrte kako obeležiti 60. letnico rokometa v Pomurju, ki bo naslednje leto.

Člani

V prvi članski tekmi so se pomerili domači rokometaši Pomurja proti gostom iz Avstrije, HIB Handball Graz, ki jih vodi bivši slovenski reprezentančni vratar Boštjan Strašek. V izredno napeti tekmi, kjer so večino tekme vodili gostje so domači igralci v drugem polčasu najprej izenačili na 21, povedli z 24:23, potem nekoliko popustili (28:29), ampak na koncu zasluženo zmagali z rezultatom 33:30.

Pri domačih se je kot nova okrepitev izkazal vratar Miha Pogorelčnik.

Strelci: Kozelj Mitja 10, Hedl Jernej 7, Kozelj Vasja 6, Kreft Robi 3, Gorjup Denis 3,... za domače in Grengg Cyrill 10, Mürzl Jakob 6, Lampl Thomas 4,... za goste iz Graza.

V drugi tekmi sta se pomerili mladinska ekipa Maribor Branika, ki jo vodi Jože Perčič iz Razkrižja, ter hrvaški Ludbreg Mljekara Bohnjec. Tudi druga tekma je bila zelo zanimiva, kjer so prednost počasi, a vztrajno nabirali gostje iz Hrvaške. Ob polčasu je bil izid še 15:18 in v drugem polčasu so mladim igralcem Maribora nekoliko pošle moči, kar so igralci Ludbrega izkoristili in tekmo brez večjih težav pripeljalo do konca. Končni izid je bil 30:39 za Ludbreg.

Strelci za Maribor Branik: Rožman Domen 8, Sever Anej 6, Kočar Miha 4,... in Sinkovič Goran 10, Grgec Dino 7, Balažinec Matija 7, Struški Lino 5,... za zmagovalce.

Tekma z 3. mesto

V tekmi za 3. mesto smo spremljali ekipo Maribora in Graza. Igralci Maribora so v prvem polčasu igrali boljše in povedli z 12:6. Gostje iz Avstrije se niso predali in so počasi nižali rezultat. Rezultat polčasa je bil 17:14. V drugem delu je Graz rezultatsko ujel Mariborčane (19:19), ko so ponovno povedli rokometaši Maribora (24:22). Izid je bil po dolgem času ponovno izenačen na 25. Do konca tekme je vsaka ekipa še dosegla po 3 zadetke in tekma se je končala z izidom 28:28. Sledila je serija izvajanja 7-metrovk. Od šestih 7-metrovk je zadel samo igralec Graza Lampl Thomas in priboril zmago in s tem 3. mesto svoji ekipi.

Strelci za Maribor Branik: Rožman Domen 6, Sever Anej 5, Rožej Domen 5, Koren Denis 3, Verdelj Žiga 3,...

Strelci za HIB Handball Graz: Grengg Cyrill 7, Lampl Thomas 4, Mürzl Jakob 4, Ploner Florian 3, Prettenthaler Florian 3...

Finale

Lubreg, kateremu je v letošnji sezoni uspel preboj v 1/8 finala hrvaškega pokala, kjer se bodo pomerili s Porečom, je finalno tekmo proti domačinu Pomurju začel nekoliko boljše. Za ekipo iz vasi s približno 3500 prebivalcev, 3. lige in ko so premagali kar 2 1B ligaša je to zelo velik uspeh. Na začetku so povedli z 1:3, vendar so jih domači najprej ujeli na 5:5 in kasneje še 10:10. Ko je sledilo nekaj napak domačih, kar so goste s hitrimi protinapadi izkoristili in povedli z 10:15. Do konca polčasa je uspelo domačim znižati na 13:16. V začetku drugega polčasa so gostje povišali svojo prednost na +6 (15:21) in zdelo se je, da bo Ludbreg, ki je lansko leto osvojil 4. mesto na turnirju v Murski Soboti tekmo brez večjih težav dobil.

Vendar so domači ponovno pokazali, da se tekma igra do 60. minute in hitro znižali rezultat na 19:21. Gostje so minimalno razliko 2,3 zadetkov držali do 24:26, ko so se nekoliko odlepili in varno pripeljali tekmo do konca. Končni izid je bil 27:34.

RK Pomurje: Pogorelčnik Miha 14 obramb, kreft Robi 8, Gorjup Denis 3, Makovec Bojan 3, Šavel matej 3, Kozelj Mitja 3, ...

RK Ludbreg Mljekara Bohnjec: Slatina Stjepan 6, Sinkovič Goran 6, Balažinec Matija 6, Petrošanec Elvin 5, Grgec Dino 4,...

Tako je ekipi Ludbrega v tretje uspelo osvojiti turnir v Murski Soboti. Domači pa so se ponovno morali zadovoljiti z drugim mestom.

Najboljši strelec turnirja je bil Grengg Cyrill z 17 zadetki, najbolj vratar je bil vratar zmagovalcev Bunčić Bojan (RK Ludbreg). Medtem, ko je bil za najboljšega igralca turnirja izbran Gorjup Denis iz domačega Pomurja.


Domače rokometaše Pomurja že naslednji teden čaka zaostala tekma 10. kroga v 2. DRL, ko odhajajo v Ajdovščino.