• Člani 2019/20
  • Ekipa 2018/19
  • Kadeti 2019/20
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga
  • MDA 2019/20
  • Polne tribune
  • Pozdrav 2016/17
  • Ekipa2016_17-1
  • Člani 2017/18 - 1

Prispevki

Pred rokometnim spektaklom v Murski Soboti

Še samo nekaj dni nas loči do rokometnega spektakla v Pomurju – pripravljalne rokometne tekme Slovenske reprezentance. Rokometna zveza je držala obljubo, ki jo je na slavnostni akademiji ob 60-letnici rokometa v Pomurju v mesecu septembru 2017 dal generalni sekretar Rokometne zveze Goran Cvijič, da bo ena od pripravljalnih tekem slovenske rokometne reprezentance odigrana v Murski Soboti.

Veliko zanimanje

Vse karte za »tekmo vseh tekem« v Murski Soboti je bilo razprodanih v nekaj dneh. Na žalost Murska Sobota ne premore večje dvorane, saj bi bil obisk takšne tekme nekaj krat večji.

Veliko zanimanje vlada tudi za tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, saj je bilo v Sloveniji za prvi del prodanih že preko 6000 kart. V primeru, da se slovenski rokometaši uvrstijo v nadaljevanje tekmovanje (napredujejo prve 3 ekipe od štirih v skupini) bo zanimanje še večje, tudi pomurskih ljubiteljev rokometa, saj se tekmovanje, kjer bo nastopala Slovenija, seli v, nam bližji, Varaždin.

Slovenska reprezentanca

Rokometaši, ki so lani v začetku leta na svetovnem prvenstvu v Franciji v senzacionalni tekmi za 3. mesto premagali ekipo Hrvaške, tokrat ne obljubljajo medalje, ampak obljubljajo, da bodo prikazali pravi rokomet in s svojo igro zadovoljili navijače. Če bo to prineslo uspeh bo veselje toliko večje.

Moramo tudi vedeti, da je v rokometu evropsko prvenstvo kvalitetnejše tekmovanje od svetovnega prvenstva, saj je najboljši rokomet igra ravno v Evropi.

Pred začetkom pripravljalnih dvobojev so selektor Veselin Vujović in igralci sporočili, da je vzdušje v ekipi izjemno, da so treningi zelo dobri in da vsi že komaj čakajo, da se začne evropsko prvenstvo na Hrvaškem.

Odlično vzdušje nekoliko kvarijo poškodbe nekaterih igralcev. Med tem ko Jure Dolenec in Nik Henigman že od začetka vadita po posebnem programu, ter vsi upajo, da bosta lahko zaigrala na prvenstvu, in je Matej Gaber odpisan za evropsko prvenstvo, se je v zadnjih dneh poškodoval še kapetan Vid Kavtičnik. Po nekaj dneh počitka bodo pregledi v naslednjih dneh dali odgovor na vprašanje ali bo lahko nastopil na Hrvaškem. Poškodbi Darka Cingesarja in Nika Medveda niso hujše narave.

Uspehi

Slovenska moška rokometna reprezentanca je do sedaj nastopila na desetih evropskih in sedmih svetovnih prvenstvih, ter treh olimpijskih igrah. Največja uspeha sta 2. mesto na prvenstvu v Sloveniji leta 2004, ter že omenjeno 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji. Najboljša uvrstitev na olimpijskem turnirju pa je 6. mesto v Braziliji, že pod taktirko sedanjega selektorja Veselina Vujoviča.

Pripravljalne tekme

Slovenija je prvo pripravljalno tekmo že odigrala v četrtek v Dolu pri Hrastniku in premagala ekipo Irana z rezultatom 31:19. Sledita še tekmi proti Srbiji, prva v torek 9.1. v Murski Soboti in druga 10.1. v Velenju. Ti dve tekmi bosta že pokazali pravo vrednost ekipe Veselina Vujovića.

Tudi ekipa Srbije je v petek odigrala svojo prvo pripravljalno tekmo. V Beogradu so izgubili proti ekipi Makedonije, ki bo prvi nasprotnik Slovenije na EP, z rezultatom 29:32. V srbski ekipi Petar Djordjić dosegel po šest zadetkov.

Evropsko prvenstvo

Rokometaši se v Zagreb odpravljajo 12.1.2018 in v petek 13.1. ob 19:30 igrajo prvo tekmo proti Makedoniji. Dva dni kasneje igrajo ob 18:10 proti Nemčiji in v sredo 17.1. ob 20:30 proti Črni Gori.

V primeru, da se uvrstijo na eno od prvih treh mest bodo drugi del nadaljevali v Varaždinu, kamor bodo prenesli točke iz prvega dela, ter se bodo pomerili proti prvouvrščenim ekipam iz skupine C v kateri nastopajo Španija, Danska, Češka in Madžarska. Igrali bodo po naslednjem razporedu:

Petek, 19. januarja:

3C : 2D

2C : 3D

Nedelja, 21. januarja:

1C : 1D

2C : 2D

Torek, 23. januarja:

3C : 1D

1C : 3D

Sreda, 24. januarja:

1C : 2D

2C : 1D

3C : 3D

Ob morebitnem uspehu se vračajo v Zagreb in igrajo sledeče tekme:

Petek, 26. januarja:

Tekma za 5. mesto (15.30)

Polfinale - Zagreb 1 : Varaždin 2 (18.00)

Polfinale - Zagreb 2 : Varaždin 1 (20.30)

Nedelja, 28. januarja:

Tekma za 3. mesto (18.00)

FINALE (20.30)

Tekma v Murski Soboti

Po protokolu RZS se bo ogrevanje igralcev začelo ob 18:00 in bo trajalo do 18:48. Sledil bo protokolarni del s prihodom igralcev na igrišče in poslušanjem himen, ter ob 19:00 začetek tekme.

Po odigrani tekmi se bodo lahko mladi rokometni nadobudneži pogovoril, slikali ali dobili avtograme igralcev in strokovnega vodstva. Novinarji pa dobili izjave.

Po tekmi bosta obe ekipi odšli še na skupno večerjo.

Glede na veliko število gledalcev predlagamo, da se gledalci  v dvorano odpravijo dovolj zgodaj in po možnosti peš.

Foto: https://www.ehfeuro2018.sd-sport.si/team/slovenija