• Pozdrav 2016/17
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Polne tribune
  • Člani 2017/18 - 1
  • Ekipa 2018/19
  • Ekipa2016_17-1
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga

Prispevki

Namenitev dela dohodnine 2018

Spoštovani ljubitelji rokometa !

Rokometni klub Pomurje se na vseh področjih trudi pridobiti finančna sredstva za nemoteno delovanje. Večino sredstev pridobimo s sponzorji in donatorji, nekaj prispeva Mestna občina Murska Sobota, nekaj malega pa preko vstopnic.

Lansko leto smo pridobili status društva, ki deluje v javnem interesu, kar pomeni, da nam lahko pomagate tudi z donacijo dela dohodnine, ki ga po Zakona o dohodnini zavezanci lahko doniramo za financiranje splošno-koristnih namenov, kot so npr. društvo, zveza društev....

Domačemu rokometnemu klubu lahko pomagate tako, da namesto, da 0,5% dohodnine namenite državnemu proračunu, le-tega namenite Rokometnemu klub Pomurje.

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini lahko namreč davčni zavezanec zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov, kot so npr. društvo, zveza društev...

V primeru, da zahteve še niste oddali oz. je ne mislite oddati, bo vaš del dohodnine ostal v državnem proračunu. V primeru, da ste podoben obrazec že oddali ga lahko sedaj oddate ponovno in tako spremenite svojo odločitev.

Vse kar morate storiti, da izpolnite obrazec na tej povezavi , ter ga vrnete na blagajni v času tekme ali pošljete na naslov kluba ali davčnega urada, ali skeniranga pošljete na klubski naslov. Klub bo zahtevek posredoval davčnemu uradu.

Zahtevo za namenitev dela dohodnine lahko izpolnite tudi preko sistema eDavki ali pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Vedno pa lahko svojo odločitev tudi spremenite.

Rok za oddajo je 31.12.2018.

Smo pa pripravili tudi ugodnost, da oseba, ki do 22.12.2018 prinese na domačo tekmo izpolnjeno izjavo in s sabo pripelje še prijatelja, ki prav tako izpolni izjavo dobi sezonsko vstopnico za vse domače tekme RK Pomurje do konca sezone 2018/19.

Oddaja zahtevka vam vzame nekaj minut časa, rokometnemu klubu pa tako pomagate več let !

Za vaš prispevek pomurskemu rokometu se vam zahvaljujemo !