• Člani 2019/20
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Polne tribune
  • Člani 2021/22
  • Kadeti 2019/20
  • Starejši dečki 2021/22
  • MDA 2019/20
  • Člani 2022/23

Rokometni tabor 2024


Prijavo lahko opravite na tej povezavi.

Prispevki

Pogled na sezono 2015/16

Rokometni klub Pomurje je sezono 2015/16 končal na 9. mestu. V 16. tekmah samo na štirih tekmah nismo priznali premoč nasprotnikov (2 tekmi smo zmagali, 2 igrali neodločeno in 12krat izgubili). To je najslabša sezona v zadnjih 5. letih.

Manjša uteha je prvi strelec prvenstva Gregor Gregorec, ki je na 16. tekmah dosegel 118 zadetkov, kar je v povprečju več kot 7 zadetkov na tekmo. V zadnjem krogu jih je dosegel rekordnih 16.

"Že same priprave so nakazale, da nas čaka težka sezona, saj smo bili številčno precej oslabljeni, kar se je poznalo tudi čez celo leto. 6 igralcev se je odločilo za zaključek kariere, kasneje pa so ekipo zapustili še štirje igralci. S samim pomanjkanjem igralcev so trpeli tudi treningi, kar se je precej poznalo na sami igri.« je povedal trener članske ekipe Neno Potočnjak.

Po analizi sezone je vzrok za slab rezultat sigurno preslaba udeležba na treningih. Med igralci članske ekipe je namreč kar nekaj igralcev, ki študirajo ali delajo v Ljubljani in Mariboru.

Iz tega razloga je bila igra na nekaterih tekmah preveč nepovezana, predvsem pa je bila slaba točka igra v obrambi.

Če dodamo, da nas je ob zimskem premoru zapustil vratar Marko Kous, kasneje se je poškodoval še drugi vratar Klemen Hameršak, je edini vratar ostal kadetski vratar Dorotej Černela, ki pa je svojo vlogo odigral zelo solidno, saj je na nekaj tekmah pokazal, da se razvija v odličnega vratarja.

Zaradi pomanjkanja kadra se je članski ekipi priključilo še nekaj kadetskih igralcev, priložnost pa so dobili igralci, ki so v preteklosti igrali nekoliko manj.

 »Najpomembneje je, da so vidni napredek dosegli naši mladi igralci kadeti, ki nakazujejo, da se na njih lahko gradi okostje za naslednja leta.« je mnenje trenerja.

Kljub vsemu so igralci na nekaterih tekmah pokazali, da se lahko kosajo tudi z ekipami iz vrha lestvice. Točko so namreč odščipnili tretjeuvrščeni Ajdovščini, premagali četrtouvrščen Jadran 2009, ter v zadnji tekmi sezone tesno izgubili s Cerkljami, ki si je ravno na tej tekmi, poleg Rudarja, zagotovil napredovanje v višji rang tekmovanja.

Vodstvo se bo po analizi stanja odločilo kako naprej. Po navadi je najprej glavna tema trener. Očitno je prišlo do nekakšnega zasičenja med igralci in trenerjem, zato bomo poiskali rešitev tudi na trenerskem mestu. Glavni cilj pa bo, da bi privabili k igranju domače igralce, ki so iz različnih vzrokov prenehali z igranjem. Mnenja smo namreč, da bi lahko z večjim številom domačih igralcev lahko imeli kvalitetnejše treninge, ter bi posledično dosegli veliko boljše rezultate, kot v prejšnji sezoni.

Trener Potočnjak je zaključil: »V treh letih, koliko sem preživel s to ekipo, smo si priborili in upravičili status ekipe, ki se nikoli ne preda. Na to dejstvo smo ponosni, ker je dobro vodilo za življenje, tako v športu, kot izven njega.

Za 3 nepozabna in zelo prijetno preživeta leta v Prekmurju, bi se predvsem zahvalil navijačem in pristašem kluba, sponzorjem, upravi in sodelavcem, predvsem pa 41-im igralcem, ki so, vsaj enkrat, nosili dres na uradni tekmi, ekipe RK Pomurje.«