• Člani 2019/20
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Starejši dečki 2021/22
  • Polne tribune
  • Člani 2021/22
  • MDA 2019/20
  • Ekipa 2018/19
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga
  • Kadeti 2019/20
  • Kadeti 2021/22

Rokometni tabor 2023


Prijavo lahko opravite na tej povezavi.

Prispevki

Trenerska menjava v Pomurju

Uprava je za novo sezono 2016/17 naredila spremembo na trenerskem mestu članske ekipe. Nov trener bo Alan Potočnjak, brat dosedanjega trenerja Nena Potočnjaka, ki je v Murski Soboti preživel 3 leta.

47- letni Alan Potočnjak je svoje bogate rokometne izkušnje v igralski karieri začel nabirati v RK Ormož, kjer je že pri 15. letih debitiral v članski ekipi, kjer so njegove dobre igre opazili v mladinski reprezentanci, kjer je igral skupaj s Šerbcem, Likavcem, Pungartnikom, Banfrom, Privškov, Čatrom,...
Naslednja prelomnica v karieri Potočnjaka je prestop v profesisionalno ekipo RK Medveščak, ki je takrat nastopal v zelo močni 1. Jugoslovanski ligi, pri 19. letih. Po dveh sezonah v 1. Jugoslovanski ligi je zaradi razpada takratne države še dve sezoni odigral v 1. Hrvaški ligi, kjer je pod vodstvom trenerja Josipa Milkovića-Čoša in Zdravka Zovka igral skupaj s hrvaškimi reprezentanti kot so Šola, Bilič, Fakraš, Glavinič, Markota, Češo,...
Zaradi vojne je odšel iz Hrvaške in leta 1992 z Dravo osvojim 4. mesto v državi. Tudi v RK Velika Nedelja, kamor je prestopil, dosežejo največji uspeh v zgodovini kluba, preboj v 1. ligo, kjer odigra 4 sezone. Rokometno kariero je pri 40. letih zaključil v domačem RK Ormož, kjer je še prej dosegel tudi z domačim klubom največji uspeh v zgodovini kluba in sicer 3. mesto v državnem prvenstvu, ter 3. mesto v pokalnem tekmovanju. V svoji igralski karieri je zabeležil še nastope v mednarodnem pokalu pokalnih zmagovalcev in pokalu mest oz. pokalu EHF.

V vseh teh letih je v klubih treniral mlajše selekcije. Po igralski karieri je najprej deloval kot pomočnik trenerja Prapotnika pri RK Ormož, ter treniral mladince, kratki čas tudi deloval tudi v RK Gorišnica in pri Ptujski Dravi, kjer je bil nazadnje pomočnik Uroša Šerbca. Zadnje pol sezone svoje znanje delil tudi v ŽRK Ptuj.

Leta 2004 je z RK Ormož bil tudi prvi državni prvak v rokometu na mivki. V zadnji sezoni pa je s puncami letnik 2000 osvojil 2. mesto na prvem državnem tekmovanju v rokometu na mivki za mlajše selekcije.

Kot pravi Potočnjak "Tudi v RK Pomurje prihajam z željo po uspehu. Upam, da nam z marljivim delom uspe doseči cilje, ki si jih je zadala uprava, in sicer s člansko ekipo posegati po mestih, ki vodijo v višji rang tekmovanja. Pri mlajših selekcijah pa začeti s sistematskim delom od najmlajših nadobudnih bodočih rokometašev naprej."

V RK Pomurje smo prepričani, da bo Alan Potočnjak s svojimi bogatimi igralskimi in trenerskimi izkušnjami naredil korak naprej, ter skupaj z "razširjenim" igralskim kadrom uresničiti enega od ciljev - to je preboj v višji rang tekmovanja, ter pomagal pri vzpostavitvi sistematičnega dela z mladimi.