• Člani 2019/20
  • Polne tribune
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga
  • Kadeti 2019/20
  • MDA 2019/20
  • Člani 2022/23
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Starejši dečki 2021/22
  • Člani 2021/22

Rokometni tabor 2024


Prijavo lahko opravite na tej povezavi.

Zgodovina

ZGODOVINA ROKOMETA V POMURJU

Na območju Pomurja je bil v preteklosti rokomet zelo priljubljen šport. Organizirana je bila občinska liga. Rokomet se je tako igral v Lendavi, Črenšovcih, Srednji Bistrici, Beltincih, Murski Soboti, Bakovcih, Krogu, Murskih Črncih, Radencih, Gornji Radgoni in Veliki Polani.

Prvi uradno ustanovljeni klub na območju Pomurja je bil ustanovljen že daljnega leta 1957, pod imenom TVD Partizan, med leti delovanja se je preimenoval v Grafičar in Sobota nazadnje pa se je imenoval RK Polet.

Večje uspehe pomurskega rokometa v času bivše Jugoslavije je dosegla ekipa Poleta iz Murske Sobote, saj je nastopala v drugi državni ligi. Po osamosvojitvi Slovenije (po letu 1991) so na območju Pomurja delovali še klubi Bakovci, Krog in Polet. V tem času je največje dosežke dosegla ekipa Pomurke Bakovci, katera je tekmovala v prvi slovenski ligi, v pokalnem tekmovanju pa je v finalu izgubila z ekipo Pivovarne Laško Celje, ter tako igrala v evropskem pokalu.
Zaradi  določila rokometne zveze Slovenije, da se rokometna igra preseli v dvorane, so počasi začeli ugašati še preostali klubi. Prvi je tako ugasnil RK Polet, potem je prišlo do združitve rokometnega kluba Bakovci in rokometna kluba Krog. Tako se je rokomet v članski kategoriji igral še sezono 2001/2002, potem pa zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ugasnil še zadnji klub.

Na pobudo nekdanjih igralcev in zanesenjakov ter ljubiteljev rokometne igre so 12. marca 2004 izvedli skupščino prej ugaslega kluba RK Pomurka Bakovci ter klub preimenovali v RK POMURJE. Za novega predsednika je bil izbran Bojan Kozelj.

Novi začetek rokometa tako štejemo sezono 2004/2005 ko smo v tekmovanje RZS prijavili člansko, mladinsko in kadetsko ekipo, začeli pa smo tudi z izobraževanjem otrok po osnovnih šolah. Članska ekipa je v rednem tekmovanju zasedla zadnje 8. Mesto, saj je dosegla samo eno zmago.
Pri Gradu na Goričkem smo v času šolskih počitnic od 26. 8. do 29. 8. 2004 organizirani rokometni tabor, ki je bil zelo uspešen.
V sezoni 2005/2006 članske ekipe nismo imeli, so pa nas zelo uspešno zastopali mladinci, ki so zasedli v drugi ligi vzhod 3.mesto. Mitja Kozelj, pa je bi tretji strelec lige.
Sezona 2006/2007 je bila najuspešnejša sezona kluba, saj smo po rednem delu tekmovanja zasedli nepričakovano prvo mesto, žal pa se zaradi administrativne napake (premalo mlajših selekcij) nismo mogli boriti za vstop v prvo B ligo, ampak smo igrali v skupini od 9 – 16. mesta, kjer smo prav tako dosegli prvo mesto in s tem skupno deveto mesto v drugi ligi. Naš igralec Robert Ovsenjak je bil najboljši strelec lige.
V sezoni 2007/2008 smo v tekmovanju II. državne lige vzhod zasedli šesto mesto, v skupini, ki je igrala od 9-17 mesta pa drugo mesto in na koncu smo dosegli 10. mesto.
V sezoni 2008/2009 več nismo dosegali rezultatov, ki smo jih bili vajenih iz prejšnjih sezon saj smo dosegli zadnje mesto v ligi.
16. junija 2009 je bil občni zbor RK Pomurje, kjer smo izvolili novo vodstvo kluba, predsednik kluba je postal Simon Kocet.
Sezona 2009/2010 pa je bila rezultatsko najslabša, saj smo v rednem delu tekmovanja zasedli zadnje 8. mesto brez ene same točke. Nekoliko bolje je bilo v razigravanju od 9-14. mesta, kjer smo zasedli tretje mesto in s tem končno 11.mesto v ligi.
Tudi sezono 2010/2011 smo zaključili na zadnjem 8. mestu, vendar smo dosegli tri točke. V razigravanje od 9-16. mesta se zaradi težke finančne situacije nismo prijavili.

Skozi vsa ta leta smo tekmovali tudi z mlajšimi selekcijami, ki so se uvrščale na sredino oz. proti koncu prvenstvene lestvice. Vendar nam je pri njih bilo vodilo to, da jih naučimo rokometne veščine in  da jim rokomet v njihovem prostem času zavzame prvo mesto.

Za sezono 2011/2012 pričakujemo napredovanje, tako na rezultatskem področju, predvsem pa organizacijskem. Z novim vodstvo, s predsednikom Andrejem Gombošijem na čelu, smo bivši rokometaši združili moči da pripravimo trdne temelje za delovanje kluba, ter delo z mlajšimi selekcijami. Trenersko vlogo je prevzel Vlado Hebar, ki je v preteklosti bil glavni »krivec« za največje uspehe pomurskega rokometa, ko je s RK Pomurka Bakovci dosegal odlične rezultate.